Stam gooit de handdoek: 'Het is spijtig, maar wij kunnen niet meedoen om de titel'

Stam gooit de handdoek: 'Het is spijtig, maar wij kunnen niet meedoen om de titel'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 07:57ma 12-08-2019 om 07:57

Feyenoord-trainer Jaap Stam gooit nu al de handdoek in de titelstrijd met Ajax en PSV. De selectie van de Rotterdammers is momenteel verre van honderd procent fit, vertelt de oud-verdediger in De Telegraaf.

Onder meer Leroy Fer ontbrak tegen sc Heerenveen (1-1) omdat hij nog geen drie wedstrijden in een week aankan. "Niet alle spelers zijn topfit. Bij mijn basisopstelling en wissels moet ik rekening houden wie ik wel en wie ik niet vol kan belasten", legt Stam uit. "Op training geldt hetzelfde. Hou ik daar geen rekening mee in ons drukke speelschema dan ligt het gevaar op de loer dat ik spelers zomaar voor langere tijd kwijtraak met zware blessures."

"Dit geldt ook voor Fer en daarom lieten we hem thuis", vervolgt Stam. Ook spelers als Bart Nieuwkoop, Renato Tapia, Yassin Ayoub, Jens Toornstra, Nicolai Jörgensen, Justin Bijlow en de nieuwkomers Rick Karsdorp en George Johnston zitten nog niet op honderd procent. "Ik hoop daarom dat we deze periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten, maar wanneer precies: ik weet het echt niet."

Na de remises tegen Sparta (2-2) en Heerenveen trekt Stam al wel zijn conclusies in de titelstrijd. "Het is spijtig, maar wij kunnen niet meedoen om de titel. Zo reëel moet je zijn." De Rotterdammers zijn wel goed van start gegaan in de voorrondes van de Europa League. Het eerste duel met Dinamo Tbilisi leverde een 4-0 zege op.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws