Scheidsrechtersbaas Van Egmond baalt van Nijhuis: Ik ben niet helemaal gelukkig

Scheidsrechtersbaas Van Egmond baalt van Nijhuis: "Ik ben niet helemaal gelukkig"

12-08-2019 08:14
57

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond baalt van Bas Nijhuis. De arbiter keurde vrijdagavond een dubieus doelpunt van Sparta tegen VVV-Venlo (4-1) goed en bleef na afloop achter zijn beslissing staan.

"Ik ben niet helemaal gelukkig met de gang van zaken bij Sparta", begint Van Egmond bij FOX Sports. De scheidsrechtersbaas windt er geen doekjes om. "Bij andere zaken probeer ik wel de nuance te zoeken, want als het ergens verkeerd gaat, betekent het niet dat andere scheidsrechters het ook verkeerd moeten doen."

Wedden

Meer odds

Sparta-uitblinker Abdou Harroui duwde Roel Janssen van VVV met twee handen in de rug om vervolgens Ragnar Ache te laten scoren. Van Egmond: "Bas had hier geen VAR nodig om te zien dat dit gewoon een overtreding was. En als hij toch door laat spelen, moet de VAR op de lijn komen om Nijhuis te adviseren de treffer alsnog af te keuren."

Dat Nijhuis na afloop zijn fout niet erkende, verwondert de scheidsrechtersbaas. "Daar was ik wel een beetje verbaasd over. Maar ik heb Bas ook gesproken en hij zei zelf dat hij na de wedstrijd juist al baalde van zijn beslissing, maar dat hij de VAR niet wilde afvallen. Hij weet dat hij het anders had moeten doen."