De Eredivisie-flops: Botteghin, wéér Larsson en drie spelers van FC Groningen

De Eredivisie-flops: Botteghin, wéér Larsson en drie spelers van FC Groningen

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 10:00ma 12-08-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 10:04ma 12-08-2019 om 10:04

Het nieuwe Eredivisie-seizoen is eindelijk van start gegaan en dus mogen de rapporteurs van VoetbalPrimeur weer met onvoldoendes strooien. Tien verschillende spelers krijgen na speelronde twee een vermelding in ons wekelijkse floplijstje. Twee Feyenoorders en drie man van FC Groningen zijn de klos. 

Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo)
Slechter kon het weekend niet beginnen voor VVV, met een pijnlijke 4-1 nederlaag op Het Kasteel. De Duitse doelman van de Limburgers overtuigde niet. 

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Paal is van origine geen vleugelverdediger en dat wordt soms pijnlijk duidelijk als de back van PEC gekoppeld is aan een aanvaller die het op z'n heupen heeft. In Utrecht werd Paal ondersteboven gespeeld door Gyrano Kerk. 

Mike te Wierik (FC Groningen)
Van een captain mag je verwachten dat-ie z'n hoofd koel houdt en geen rare dingen doet. Te Wierik kon tijdens het thuisduel met FC Twente (1-3) al voor de pauze inrukken met rood na een dwaze, onbesuisde tackle. 


Eric Botteghin (Feyenoord)
Wat is er toch aan de hand met de eens zo betrouwbare, solide Botteghin? Tegen sc Heerenveen (1-1) deed de Braziliaan weer allemaal rare dingen. Zo sloeg zijn overtreding op Rodney Kongolo in het strafschopgebied bijvoorbeeld nergens op. Botteghin schopte Kongolo zó tegen z'n knie - met een terechte penalty tot gevolg. 

Juriën Gaari (RKC Waalwijk)
De geprezen rechtsback van RKC benadeelde zijn team door direct rood te pakken tegen AZ. Trainer Fred Grim mopperde na afloop over de kaart, maar Gaari ging natuurlijk véél te hard door. 

Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen)
De derde speler in dit lijstje die rood kreeg tijdens speelronde twee. De oliedomme Lundqvist onderbrak tegen Twente een tegenaanval door een tegenstander zó van achteren neer te halen. Dat mag natuurlijk niet. Terecht rood. 

Michael Chacón (FC Emmen)
Het was bij vlagen meelijwekkend, Emmen in de Johan Cruijff Arena. Met name na rust werd het elftal van trainer Dick Lukkien compleet scheel getikt. Chacón leed constant balverlies en deed haast alles fout. 


Rasmus Karjalainen (Fortuna Sittard)
Het bij elkaar gesprokkelde vreemdelingenlegioen van Fortuna Sittard bakt er voorlopig niets van. AZ droogde de Limburgers met 4-0 af en alleen dankzij een waardeloos optreden van de arbitrage eindigde de clash met Heracles Almelo in een remise. Slechtste man van het veld: spits Karjalainen. 

Elia Soriano (VVV-Venlo)
Het wordt aanpoten dit seizoen voor VVV, want inmiddels is wel duidelijk dat de formatie van trainer Robert Maaskant veel kwaliteit heeft ingeleverd. Soriano - dramatisch tegen Sparta - kan niet aan Peniel Mlapa tippen. 

Kaj Sierhuis (FC Groningen)
Sierhuis had Groningen goed op weg kunnen helpen tegen Twente door na een klein halfuur raak te schieten vanaf de stip. De inzet van de jonge spits was echter onthutsend zwak. 

Sam Larsson (Feyenoord)
Vorige week in ons floplijstje en ook nu weer heeft Larsson die twijfelachtige eer. Het optreden van de Zweed tegen Dinami Tbilisi op donderdag was hoopgevend, maar uitgerekend tegen z'n oude club Heerenveen leek het helemaal nergens op. 

Wie vond jij dé flop van de tweede speelronde? Deel je mening in de comments! 

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 2?

(2509 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws