Van de Kerkhof: Misschien kan PSV de verrassing van dit seizoen worden

Van de Kerkhof: "Misschien kan PSV de verrassing van dit seizoen worden"

12-08-2019 11:26
166

Om succes te boeken in de Eredivisie en in Europa, moet PSV 'totaal anders gaan spelen'. Dat zegt clubicoon René van de Kerkhof maandag in gesprek met Omroep Brabant. 

René en tweelingbroer Willy zagen hun club zondagavond prima voor de dag komen tegen ADO Den Haag. In Eindhoven won de vice-kampioen met 3-1. "PSV lijkt op de weg terug naar het voetbal dat wij graag zien: sprankelend, met veel doelpunten", aldus Willy. "De kansen worden in ieder geval gecreëerd. Dat is al heel positief. Dan moet je ook een beetje mazzel hebben dat de bal erin rolt."

"Misschien kan PSV de verrassing van dit seizoen worden", voegt René toe. Hoe de oud-international dat bedoelt? "Ik denk dat Ajax dé concurrent is en blijft. Maar ik denk dat PSV... We moeten een totaal ander voetbal gaan spelen. Het zal niet meer vanaf de flanken moeten komen, maar via een-tweetjes door het centrum."

"De bal over de grond, zoals je tegen ADO zag. Ik denk dat Mark van Bommel daar de hand in had. PSV heeft sinds het vertrek van Luuk de Jong geen aanspeelpunt meer in het centrum, dan moet je andere ideeën opdoen."