Williams zweert eeuwige trouw aan Athletic Bilbao met uniek XXL-contract

Williams zweert eeuwige trouw aan Athletic Bilbao met uniek XXL-contract

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 13:34ma 12-08-2019 om 13:34

Bijzonder nieuws uit Spanje: Iñaki Williams heeft een XXL-contract voor negen (!) seizoenen getekend bij Athletic Bilbao. De 25-jarige spits zweert tot de zomer van 2028 trouw aan de Baskische club.

In het unieke contract is een minimale afkoopsom van 135 miljoen euro opgenomen. Het komt zelden voor een voetballer voor zo'n lange periode bij een club tekent. Alleen Denilson overtreft Williams: de Braziliaanse vleugelaanvaller werd in 1998 voor tien seizoenen vastgelegd door Real Betis. Een succes werd dat overigens niet.

"Hopelijk gaan er de komende jaren mooie dingen gebeuren, want ik wil deze club nog groter maken", reageert Williams op de website van Athletic. "Dit is mijn thuis. De club kan altijd op mij rekenen."

Williams maakte in 2014 zijn debuut voor Athletic Bilbao, nadat hij bij de Baskische club de jeugdopleiding had doorlopen. In totaal was hij goed voor 70 goals en 33 assists in 204 officiële wedstrijden. Vlak voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline werd de Spaanse aanvaller nog gelinkt aan een megatransfer naar Manchester United.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws