Valverde wil indrukwekkende De Jong niets beloven: 'Niet voor niets gekocht'

Valverde wil indrukwekkende De Jong niets beloven: 'Niet voor niets gekocht'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 13:52ma 12-08-2019 om 13:52

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde tempert de euforie rond Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder krijgt veel lof toegezwaaid in de Spaanse pers, maar kan niet blind rekenen op een basisplaats in het nieuwe seizoen.

Barcelona opent de Primera División vrijdag met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao. Het is de vraag of De Jong dan een basisplaats heeft. "De plannen die ik voor Frenkie de Jong heb zijn niet anders dan de plannen die ik heb voor mijn andere spelers", reageert Valverde op een persconferentie.

"Hij draait erg goed mee in het team, maar we hebben meerdere goede spelers op het middenveld. Sterker nog, we hebben heel veel middenvelders in de selectie."

Valverde erkent wel onder de indruk te zijn van De Jong. "Frenkie heeft laten zien hoe goed hij kan voetballen. Hij kan op meerdere posities spelen, want ook aanvallend is hij sterk. Of hij veel gaat spelen, hangt ook af van de rest van het team. We hebben hem natuurlijk niet voor niets gekocht."

In Spanje kwam men superlatieven tekort voor het optreden van De Jong in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Napoli (4-0). 'Valverde, maak de dingen niet te gecompliceerd: begin met De Jong en tien anderen', meldde Marca zondag.

Poll

Stelling: Valverde kan niet om De Jong heen

(5867 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws