Vertrokken Schöne 'uitgeput' bij Ajax: Tien dagen vakantie is niet genoeg

Vertrokken Schöne 'uitgeput' bij Ajax: "Tien dagen vakantie is niet genoeg"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 14:25ma 12-08-2019 om 14:25

Lasse Schöne heeft het vorig seizoen lastig gehad bij Ajax. De lange reeks wedstrijden trok een zware wissel op het lichaam van de Deen, zo onthult hij in gesprek met Spillerforeningen.

De 33-jarige Schöne, inmiddels vertrokken naar Genoa, speelde in het successeizoen van Ajax liefst 57 wedstrijden. "Het was een prachtig jaar. We wonnen veel, ook al misten we de Champions League-finale op een haar na. Ik had het goed naar m'n zin, maar aan het einde van het seizoen voelde ik me fysiek uitgeput", vertelt de routinier.

"De laatste maand was ik echt heel moe. Mijn lichaam voelde versleten. Na het WK had ik een vakantie van tien dagen, voordat ik er meteen moest staan voor de Champions League-kwalificatie. Dat was lastig. Mijn lichaam heeft nooit de tijd gehad om te herstellen."

"Meestal voelde ik het na een minuut of 65. Dan raakte de tank gewoon leeg", aldus Schöne. "Tien dagen vakantie is niet genoeg. Een zomervakantie moet minimaal drie weken duren. Het is gewoon nodig om te relaxen, zowel lichamelijk als mentaal. Maar je kunt niet anders als je je moet kwalificeren voor de Champions League."

Schöne trok vorige week de deur achter zicht bij Ajax. Na zeven seizoen in Amsterdamse dienst koos hij voor een Italiaans avontuur bij Genoa.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws