Boos RKC 'met tegenzin' akkoord: 'Dan kunnen we beter teruggaan naar kunstgras'

Boos RKC 'met tegenzin' akkoord: 'Dan kunnen we beter teruggaan naar kunstgras'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 16:48ma 12-08-2019 om 16:48

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 17:09ma 12-08-2019 om 17:09

RKC Waalwijk gaat morrend en 'met tegenzin' akkoord met een schorsing die door de aanklager betaald voetbal is opgelegd aan Juriën Gaari. Zondagmiddag ontving de rechtsback rood tijdens het thuisduel met AZ (0-2). Gaari is voor drie duels (één voorwaardelijk) geschorst. 

De international van Curaçao moest inrukken na een charge op Owen Wijndal. "Als dit de tendens wordt, dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren. Voetbal is en blijft een contactsport, waar stevige duels worden uitgevochten", vindt RKC-directeur Frank van Mosselveld

"Het feit dat er niet gesproken wordt over dat Juriën wel degelijk de bal speelde, is typerend hoe we in Nederland dit soort situaties beoordelen. In de Premier League zou je voor zo'n tackle op de bal een staande ovatie krijgen."

"Gezien alles tegenwoordig wordt weggeschreven onder de noemer gevaarlijk spel, heeft het voor ons geen zin om in beroep te gaan en hem nog langer kwijt te zijn. We leggen ons dan ook neer bij het besluit van de KNVB."

Gaari mist de competitieduels met FC Twente (uit) en ADO Den Haag (thuis). 

Poll

Terecht rood voor Gaari?

(1902 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws