De Telegraaf: PSV en Napoli zo goed als rond over transfer van 40 miljoen

De Telegraaf: PSV en Napoli zo goed als rond over transfer van 40 miljoen

12-08-2019 19:09 Laatste update: 20:23
171

De onderhandelingen tussen PSV en Napoli over een transfer van Hirving Lozano zijn geopend, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International maandagavond. De Telegraaf verwacht dat de deal binnen 24 uur is beklonken.

PSV verlangt een recordberag voor de Mexicaan. De Eindhovenaren willen een hoger bedrag dan voor Memphis Depay, die in 2015 voor 34 miljoen naar Manchester United vertrok. Lozano moet zo'n 40 miljoen opleveren. Dat lijkt voor Napoli geen probleem, aangezien de Italianen deze zomer akkoord waren met Lille over een transfer van Nicolas Pepe voor liefst 80 miljoen, schrijft VI. De Ivoriaan koos echter voor Arsenal.

De 24-jarige Lozano staat sinds medio 2017 onder contract in het Philips Stadion. Hij speelde in totaal 79 officiële wedstrijden, waarin hij 40 keer scoorde. In 2018 veroverde Lozano de landstitel met PSV. De afgelopen weken ontstonden er wat haarscheurtjes in de relatie. Zo zette trainer Mark van Bommel hem twee keer op de bank. Tegen ADO Den Haag (3-1) verscheen hij zondag wel weer aan de aftrap.

Het ED meldde eerder op de dag al dat een transfer van Lozano snel rond kan komen. Volgens De Telegraaf is de verwachting dat de deal zelfs binnen 24 uur wordt bezegeld. Zaakwaarnemer Mino Raiola was zondag al in Napels om tot een akkoord te komen.

De Telegraaf wijst op het feit dat de transfersom van zo'n 40 miljoen bruto is voor PSV. De Eindhovense club ziet een deel van het bedraf afvloeien naar Pachuca en ook Lozano en Raiola delen mee.