De Haan kritisch op ex-pupil Larsson: 'Houdt natuurlijk wel een keertje op'

De Haan kritisch op ex-pupil Larsson: 'Houdt natuurlijk wel een keertje op'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 20:30ma 12-08-2019 om 20:30

Foppe de Haan looft het talent van Sam Larsson, maar de gepensioneerde trainer stelt ook vast dat de Zweed met zijn vorm worstelt bij Feyenoord. De Fries werkte met Larsson samen bij sc Heerenveen en heeft wel een idee waar dat aan ligt.

"Wil hij de top wel echt bereiken?", vraagt De Haan zich af in gesprek met RTV Rijnmond. "Bij Heerenveen was de druk minder groot. Hij had fantastische acties, geweldige passeerbewegingen en één-tweetjes met de spits. En hij kon ook een goal maken." Die kwaliteiten liet hij echter niet élke week zien. "Sam moest meer een kerel worden. Hij heeft fysiek te weinig aan zichzelf gedaan. Hij kon zichzelf niet pijn doen. Ik hoop dat hij dat doet, want dan wordt hij een fantastische speler."

De Haan wist wel hoe hij de 26-jarige vleugelaanvaller moest aanpakken. "Je moet hem elke dag bij z'n broek pakken. Hier: even een blokje krachttraining. Wil hij de top halen, dan heeft hij dat echt nodig. Maar wíl hij dat? Willen is vaak kunnen, maar het houdt natuurlijk wel een keer op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Larsson het nog écht maken bij Feyenoord?

(1402 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws