Lato en Ihattaren maken indruk bij Jong PSV, Jonker debuteert met punt bij Jong AZ

12-08-2019 21:54 Laatste update: 22:10
64

Jong PSV en FC Den Bosch hebben de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op sportpark De Herdgang eindigde een interessant duel in een 2-2 remise. Bij Jong PSV maakte Toni Lato zijn officiële debuut voor de Eindhovenaren. Jong AZ en Telstar kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Jong PSV - FC Den Bosch 2-2
De van Valencia gehuurde Lato kwam nog niet in actie voor PSV omdat hij kampte met fysieke klachten. Hij mocht maandagavond dus voor het eerst aantreden in een officieel duel. Jong PSV begon sterk en kreeg via Amar Catic al na twee minuten de eerste grote kans van de wedstrijd.

Even later had Zakaria Aboukhlal de openingstreffer moeten maken, maar toch was het Den Bosch dat op voorsprong kwam. Abdulsamed Abdullahi verschalkte Mike van de Meulenhof met een prachtig schot dat via de onderkant van de lat binnen zeilde. Jong PSV herpakte zich en kwam nog binnen het half uur op gelijke hoogte door Mohammed Ihattaren, die met een fraaie krul gelijkmaakte: 1-1.

Nog voor de rust maakte diezelfde Ihattaren er 2-1 van. Na de rust schoot Danny Verbeek Den Bosch op gelijke hoogte. Kort daarvoor moest Jong PSV verder met tien man omdat aanvoerder Justin de Haas een directe rode kaart kreeg. De verdediger haalde de doorgebroken Ryan Trotman neer en mocht vertrekken. Zelfs met tien man was Jong PSV niet minder dan Den Bosch, maar de kansen werden niet afgemaakt. In de slotfase behoedde Lato zijn ploeg nog voor een achterstand.

Jong AZ - Telstar 0-0
Goals werden er niet gemaakt op het AFAS trainingscomplex, maar desondanks gebeurde er genoeg in Alkmaar. Jong AZ-doelman Rody de Boer moest al vroeg in de wedstrijd optreden toen een zwabberbal van Telstar binnen dreigde te vallen. Even later liet Reda Kharchouch een grote mogelijkheid onbenut.

Veel verder dan een gevaarlijke poging van Richonell Margaret kwam Jong AZ niet. Telstar was simpelweg gevaarlijker, maar de ploeg van Andries Jonker haalde de trekker niet over. De Boer keepte opnieuw uitstekend toen Kharchouch zijn tweede grote kans kreeg.

Jong AZ en Telstar waren in de tweede helft aan elkaar gewaagd, maar veel kansen werden er niet gecreërd. Melle Springer miste namens Telstar een kans en in de slotfase was Tijani Reijners nog dichtbij.