Ten Hag laat zich uit over Ajax-duo: 'Ga ervan uit dat Van de Beek blijft'

Ten Hag laat zich uit over Ajax-duo: 'Ga ervan uit dat Van de Beek blijft'

12-08-2019 22:12 Laatste update: 22:35
83

Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij de rest van het seizoen kan beschikken over Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder wordt in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar het is de vraag hoe concreet die belangstelling op dit moment is.

Eerder leek het er juist op dat een transfer van Van de Beek naar Madrid een kwestie van tijd was, maar vanuit Spanje en Nederland klinken er steeds meer geluiden dat de middenvelder het seizoen mogelijk in Amsterdam afmaakt.

Ten Hag hoopt daarop. "Ik ga er gewoon vanuit dat Donny van de Beek dit seizoen bij Ajax speelt", vertelt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met PAOK Saloniki van dinsdagavond. "Als het anders is, dan hoor ik het wel. Dan ga ik er vanuit dat ik dat van Marc Overmars hoor", voegt Ten Hag toe.

Veltman
Ook Joël Veltman was hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De club was niet van plan om het aflopende contract van de verdediger te verlengen, maar zaterdag kondigde Ten Hag ineens aan dat Veltman niet meer weg mag. Ajax en Veltman zijn in gesprek over een nieuw contract. "Omdat ik denk dat we hem nodig hebben. Sterker nog, we hebben al gezien dat we hem nodig hebben. Dat zal in de toekomst ook zo zijn."