'PSV houdt minstens 30 miljoen over aan Lozano-deal en mikt op nieuwe aanvaller'

'PSV houdt minstens 30 miljoen over aan Lozano-deal en mikt op nieuwe aanvaller'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 06:42di 13-08-2019 om 06:42

Laatste update: dinsdag 13 augustus 2019 om 09:37di 13-08-2019 om 09:37

PSV houdt netto tussen de 30 en 40 miljoen euro over aan de op handen zijnde transfer van Hirving Lozano naar Napoli. Met die miljoenen willen de Eindhovenaren de markt op: er moet nog een aanvaller bijkomen. Dat schrijven Eindhovens Dagblad en De Telegraaf dinsdagochtend.

Napoli en PSV zijn in 'zware onderhandelingen' om een deal boven de 40 miljoen euro rond te maken. Zaakwaarnemer Mino Raiola was maandag in Napoli om alle voorwaarden voor de speler en zichzelf uit te onderhandelen. De Italianen willen ver gaan voor de Mexicaan: het bedrag zal boven de 40 miljoen euro uitkomen.

Daarvan zal PSV er onder de streep tussen de 30 en 40 miljoen euro overhouden. Lozano's vorige club Pachuca FC profiteert flink mee. De precieze bedragen zijn niet bekend, maar het ED verwacht dat die club tussen de 5 en 10 miljoen euro netto krijgt. PSV hoopt aan Lozano meer over te houden dan aan Memphis, die in 2015 in totaal 34 miljoen euro opleverde toen hij naar Manchester United verkaste. Een deel van de transfersom vloeit ook af naar Lozano en Raiola.

Nieuwe aanvaller
De miljoenen die Lozano oplevert, wil PSV investeren in een nieuwe aanvaller. Sam Lammers staat maanden buitenspel na een knieoperatie, terwijl Gastón Pereiro de komende maanden ontbreekt door een sleutelbeenbreuk. Alleen daarom al is PSV er alles aan gelegen om Steven Bergwijn (in de belangstelling van Sevilla) binnenboord te houden. De club heeft hem een 'vorstelijk voorstel' gedaan om zijn contract te verlengen.

Wie de Eindhovenaren binnen willen halen, is niet bekend. Eerder was er belangstelling voor Steven Berghuis van Feyenoord, maar hij verlengde onlangs zijn contract. Ook de naam van Calvin Stengs is al eens gevallen, maar met Guus Til zag AZ al een belangrijke kracht vertrekken, die met 18 miljoen euro bovendien veel geld in het laatje bracht. Volgens De Telegraaf is de kans groot dat PSV zich gaat richten op in het buitenland actieve spelers

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws