Perez onder de indruk: 'Rechtstreeks naar absolute topclub en dan zó domineren'

Perez onder de indruk: 'Rechtstreeks naar absolute topclub en dan zó domineren'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 07:34di 13-08-2019 om 07:34

Kenneth Perez is onder de indruk van Frenkie de Jong. De 22-jarige middenvelder verruilde Ajax deze zomer voor FC Barcelona en krijgt de handen in Catalonië nu al op elkaar.

"Het gebeurt niet zo vaak dat een speler uit de Eredivisie rechtstreeks naar een absolute topclub gaat, maar dan ook nog zó domineren", uit Perez zijn bewondering bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Het was een oefenwedstrijd tegen Napoli, maar het was weergaloos om te zien. Dat je zo kunt domineren in een van de beste teams ter wereld. Frenkie de Jong is gewoon een weergaloze speler."

Perez snapt dat de oud-Ajacied er veel aan gelegen is om zich te laten zien, want de concurrentie op het middenveld van Barça is fors. "Er wordt nu al geschreven: good bye Busquets. Dat is best wel knap", stelt de Deen. Coach Ernesto Valverde trapte maandag op een persconferentie wel enigszins op de rem. "Busquets is natuurlijk geen koekenbakker."

Perez ziet desondanks dat De Jong onverstoorbaar is. "Wat we bij het Nederlands elftal ook zien: of het op een bijveldje is of een interland, hij speelt gewoon zijn wedstrijden. Dat doet hij bij Barcelona ook."

Poll

Stelling: Valverde kan niet om De Jong heen

(5867 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws