Bijzonder dat het toch nog gebeurt, een wedstrijd keepen in de Eredivisie

"Bijzonder dat het toch nog gebeurt, een wedstrijd keepen in de Eredivisie"

13-08-2019 10:10 Laatste update: 10:11
29

28 jaar is-ie inmiddels en eindelijk heeft Kees Heemskerk dan zijn Eredivisie-debuut te pakken. De goalie van RKC Waalwijk viel zondagmiddag in tijdens het thuisduel met AZ, nadat Etienne Vaessen geblesseerd was uitgevallen. 

"De manier waarop is natuurlijk niet leuk, met die blessure voor Etienne. Maar inderdaad, voor mij een mooi moment. Bijzonder dat het toch nog gebeurt, een wedstrijd keepen in de Eredivisie", vertelt Heemskerk in gesprek met het Noordhollands Dagblad

De kans werd steeds kleiner dat hij ooit nog op het hoogste niveau zou keepen. "Nou, ik ben al 28 en heb zo'n 120 wedstrijden in de eerste divisie gespeeld. Dan weet je dat het moeilijk wordt om nog eens op het hoogste niveau te spelen."

Zijn loopbaan is op z'n minst opmerkelijk te noemen. "Ik ben begonnen in Zaandam: eerst bij PSCK, daarna bij Hellas Sport. Toen ben ik naar Ajax gegaan, daar heb ik tot m’n achttiende gekeept."

Na een periode in de Verenigde Staten belandde Heemskerk bij het Noorse Kongsvinger IL. RKC pikte de sluitpost op bij FC Den Bosch.