'Details over Lozano-deal: 42 miljoen en contract van zestig pagina's'

'Details over Lozano-deal: 42 miljoen en contract van zestig pagina's'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 13:25di 13-08-2019 om 13:25

Napoli maakt 42 miljoen euro over naar PSV voor de transfer van Hirving Lozano. Daarnaast is een zestig pagina's tellend document opgesteld waarin alle afspraken rond de portretrechten van de Mexicaan zijn vastgesteld. Dat schrijft althans het Italiaanse La Repubblica dinsdag.

Eerder werd al bekend PSV en Napoli zo goed als rond zijn over de transfer van 'Chucky'. La Repubblica schrijft dinsdag over de details van de deal, die maandag rond 14.40 uur werd gesloten. Napoli betaalt 42 miljoen euro voor Lozano, een bedrag dat in twee termijnen wordt betaald. Daarnaast gaat Lozano een salaris van vier miljoen euro netto per jaar verdienen, al rept Il Mattino over een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro.

Saillanter detail is dat er een zestig pagina tellend document is opgesteld waarin alle afspraken rond de portretrechten van Lozano zijn vastgelegd. Napoli heeft Lozano al langer in het vizier, maar die portretrechten vormden lange tijd een te groot struikelblok. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis staat erop dat spelers hun volledige beeldrechten overdragen. De onderhandelingen daarover zorgden voor de nodige spanning, maar inmiddels zijn de partijen tot elkaar gekomen aan de hand van een zestig pagina's tellend contract.

PSV houdt overigens minder over dan de 42 miljoen die Napoli betaalt. De Eindhovense club ziet een deel van het bedrag afvloeien naar Lozano's vorige werkgever Pachuca en ook Lozano en Raiola delen mee. De Eindhovenaren zijn wel van plan om van het transfergeld een aanvallende versterking te halen, zo schreven Eindhovens Dagblad en De Telegraaf eerder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws