Groningen baalt: 'Wil dit bij een volgende bijeenkomst met andere clubs bespreken'

Groningen baalt: 'Wil dit bij een volgende bijeenkomst met andere clubs bespreken'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 14:30di 13-08-2019 om 14:30

FC Groningen heeft begrip voor de mogelijke verplaatsing van de uitwedstrijd tegen PSV, maar baalt ervan dat de club zo laat op de hoogte wordt gebracht. Dat vertelt algemeen directeur Wouter Gudde.

Als PSV zich ten koste van FK Haugesund plaatst voor de play-offs van de Europa League, wordt de competitiewedstrijd tussen PSV en FC Groningen verplaatst van 24 augustus naar 25 september. "Waar wij moeite mee hebben is dat het allemaal zo laat bekend wordt gemaakt. De afspraak is dat clubs tot vier weken tot de betreffende wedstrijd dit verzoek kunnen indienen. Zodra dit aan de orde is, kan de KNVB dit in onze ogen direct communiceren. Nu is de kaartverkoop reeds opgestart en moeten supporters hierdoor steeds op het laatste moment in hun agenda gaan schuiven", aldus Gudde op de website van FC Groningen.

"Wij denken dat het beter zou zijn als we direct bij de bekendmaking van het competitieprogramma kunnen zeggen: clubs die Europese play-offs spelen worden in het weekend tussen deze twee allesbeslissende Europese wedstrijden vrijgesteld van competitieverplichtingen en de Eredivisieduels die hiermee gemoeid zijn worden in dat geval gespeeld op 'datum X'", vervolgt hij. "Niet alleen voor de agenda’s, maar ook in de kaartverkoop richting je supporters is dit veel vriendelijker. Dit wil ik graag bij een volgende bijeenkomst met de andere clubs gaan bespreken."

Gudde benadrukt dat hij geen problemen heeft met het feit dat wedstrijden worden verplaatst. "Met name dankzij Ajax en PSV mag bijvoorbeeld de bekerwinnaar hierdoor volgend seizoen weer rechtstreeks instromen in de groepsfase van de Europa League. Dus mochten wij weer eens de KNVB-beker winnen, dan is dat een prachtig vooruitzicht voor FC Groningen. (...) Donderdagavond weten we meer. Voor het Nederlandse voetbal is het ongelooflijk belangrijk dat PSV zich plaatst voor de play-offs. We zullen het negatieve bijeffect ervan in dat geval proberen om te draaien naar een supporters-vriendelijk idee. Als PSV zich kwalificeert, zullen we vrijdagochtend de consequenties ervan delen met onze achterban."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws