De Boer 'was heel kwaad' door ontslag: Ze deden een aantal beloftes

De Boer 'was heel kwaad' door ontslag: "Ze deden een aantal beloftes"

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 19:45di 13-08-2019 om 19:45

Laatste update: dinsdag 13 augustus 2019 om 19:54di 13-08-2019 om 19:54

Frank de Boer en Crystal Palace maakten in de zomer van 2017 duidelijke afspraken met elkaar, maar uiteindelijk kwam daar niets van terecht. De Boer kreeg van Palace de tijd om aan een team te bouwen, maar al na 77 dagen was het Engelse avontuur voorbij.

De Boer begon slecht aan de Premier League, maar had het gevoel dat de ommekeer was ingezet. Juist op dat moment besloot Palace hem te ontslaan. "Ik dacht dat als we de tijd zouden krijgen, we het zeker om hadden gedraaid", vertelt De Boer aan The Guardian. "Dat zag je ook op de training: dít was het moment om omhoog te kijken en wedstrijden te winnen. Toen ontsloegen ze me. Dat is niet het fijnste gevoel, maar het was nou eenmaal zo."

"Ik was voornamelijk heel kwaad", zegt De Boer. "Ze deden een aantal beloftes en hadden een filosofie. Ze zeiden dat ze een stabiele club wilden zijn. Je moet met Crystal Palace soms ook heel modern spelen. Als je dat niet doet, overleef je het misschien een of twee jaar, maar je gaat een keer degraderen. Daar ben ik van overtuigd."

Palace haalde De Boer om aanvallend en verzorgd voetbal te spelen. "Ze wilden het veranderen, zoals Southampton in die periode deed. Ik zag het plaatje voor me, maar toen het seizoen begon zag je al dat er dingen begonnen te veranderen. Je loopt richting een deur, maar die opent niet. Ik had hetzelfde gevoel als bij Internazionale. Iedere keer trapte er iemand op de rem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws