'Neres vertegenwoordigt waarde van 50 miljoen, Promes is voorbestemd voor bank'

'Neres vertegenwoordigt waarde van 50 miljoen, Promes is voorbestemd voor bank'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 21:32di 13-08-2019 om 21:32

Quincy Promes maakt bij Ajax voorlopig geen aanspraak op een basisplaats, denkt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf ziet de Oranje-international en miljoenenaankoop van de Amsterdammers de bank warmhouden dit seizoen.

"Ze zullen hem geen basisplaats hebben beloofd, maar ze zullen wel gezegd hebben: wij denken dat jij goed genoeg bent om de basis te halen", vertelt Driessen in de podcast van De Telegraaf. "Op dat moment was Ziyech in principe te koop, maar die is niet weggegaan. Hij moet dus Ziyech uit de basis spelen. Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Dusan Tadic uit de basis spelen zie ik ook niet zo snel gebeuren. En David Neres uit de basis spelen, zie ik óók niet zo snel gebeuren."

"Neres heeft het op dit moment nog niet, maar hij heeft al wel bewezen in de top van de Champions League het verschil te kunnen maken", vervolgt Driessen. "En hij is Braziliaans international. Ga je die op de bank zitten? Die jongen vertegenwoordigt een minimale waarde van vijftig miljoen euro. Ik denk dat Promes voorbestemd is om reserve te zitten. Hoe lang houdt hij dat vol? Het is wel een mannetje."

Wat in het voordeel van Promes spreekt is zijn verleden met Ten Hag, denkt Driessen. "Hij weet hoe Ten Hag in elkaar steekt, dus hij weet dat hij uiteindelijk nog wel een kans krijgt. Maar Labyad had ook alle vertrouwen in de nieuwe trainer van Ajax. Ten Hag haalde hem zelfs op bij FC Utrecht, maar we hebben gezien waar dat in zijn eerste seizoen toe heeft geleid. Zijn toekomstperspectief is weinig rooskleurig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws