Ten Hag kritisch op Ajax-defensie: 'Daar ben ik heel erg ontevreden over'

Ten Hag kritisch op Ajax-defensie: 'Daar ben ik heel erg ontevreden over'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 23:02di 13-08-2019 om 23:02

Erik ten Hag is tevreden dat Ajax zich heeft geplaatst voor de play-offs van de Champions League, maar de uitvoering is voor verbetering vatbaar. Dat zegt de trainer van de Amsterdammers na de 3-2 zege op PAOK Saloniki.

"Het was een hectische wedstrijd, waarin ook een heleboel dingen niet goed gingen. De teamspirit was wel ongelooflijk. Ze hebben er ongelooflijk voor gevochten. De achterstand en de gemiste penalty zijn ongelooflijke dompers voor de ploeg. Dan moet je toch maar de rug rechten en dat hebben ze uitstekend gedaan", vertelt Ten Hag bij Ziggo Sport.

"Maar ik ben heel erg ontevreden over de restverdediging, vooral na onze eigen spelhervattingen. We waren ook niet zakelijk genoeg", aldus de oefenmeester. "We gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we in de analyse gezien, maar toch gebeurt het ons. Dat mag niet."

Ten Hag is vooral kritisch op zijn laatste lijn. "De laatste linie stond veel te ver weg en moest veel beter aansluiten, dus er zijn nog wat problemen qua afstelling. Dat moet beter als we succesvol willen zijn in Europa."

De coach had ook aandacht voor wat wél goed ging.  "We hebben bij vlagen heel mooie aanvallen op de mat gelegd en kwamen er meerdere malen heel goed doorheen."

Poll

Gaat Ajax nu ook afrekenen met APOEL Nicosia?

(5203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws