VI: PSV is onder de indruk van Doan en wil Groningen-smaakmaker inlijven

VI: PSV is onder de indruk van Doan en wil Groningen-smaakmaker inlijven

13-08-2019 23:32 Laatste update: 23:38
208

PSV heeft zijn zinnen gezet op FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan. Dat meldt Voetbal International dinsdagavond. De Japanner moet de Eindhovenaren van de nodige creativiteit voorzien. De Noorderlingen zijn bij een goed bod bereid om mee te werken.

De 21-jarige Doan beleefde vorig jaar een ijzersterke eerste seizoenshelft, maar na een minder tweede deel werd het stil rond de aanvallende middenvelder. Volgens VI is PSV evenwel onder de indruk van de kwaliteiten van de Japanse international en wil hem naar het Philips Stadion halen. De Eindhovenaren lijken wel een fors bedrag op tafel te moeten leggen. In januari sloeg Groningen een bod van CSKA Moskou van tien miljoen euro af.

Doan heeft een contract tot medio 2021 bij de Trots van het Noorden. De spelmaker was vorig seizoen goed voor vijf goals en drie assists in dertig Eredivisie-optredens. Bij PSV moet hij voor creativiteit zorgen nu Gastón Pereiro zo'n twee maanden buitenspel staat. De Brabanders staan bovendien op het punt om Hirving Lozano te verkopen aan Napoli. De Mexicaan levert zo'n veertig miljoen euro op.

PSV richtte eerder het vizier op Steven Berghuis, maar die besloot zijn contract bij Feyenoord te verlengen.