'Klopp deed de bespreking in CR7-onderbroek, we lagen op de grond van het lachen'

'Klopp deed de bespreking in CR7-onderbroek, we lagen op de grond van het lachen'

14-08-2019 08:34 Laatste update: 09:07
21

Liverpool-manager Jürgen Klopp probeerde in aanloop naar de Champions League-finale in 2018 de spanning bij zijn ploeg weg te nemen door in 'Cristiano Ronaldo-onderbroek' de teambespreking te doen. Dat vertelt middenvelder Georginio Wijnaldum.

Liverpool speelde de finale in Kiev tegen het Real Madrid van Cristiano Ronaldo. In de laatste bespreking voor de eindstrijd was de spanning in de groep voelbaar. Tot Klopp binnenkwam. "We zagen dat hij Cristiano Ronaldo-boxershorts aanhad", aldus Wijnaldum tegenover The Atlantic. "Hij deed die bespreking met zijn shirt in zijn 'CR7-onderbroek' gestopt."

"De hele kleedkamer lag op de grond van het lachen. Dat brak echt het ijs", vervolgt Wijnaldum. 'Normaal is iedereen in zulke situaties heel serieus en geconcentreerd. Maar hij was relaxed en maakte een grapje."

Het leverde overigens niet het gewenste resultaat op. Liverpool verloor de finale in Kiev met 3-1. Een jaar later legden The Reds wel beslag op de cup met de grote oren. In die finale was Liverpool met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur.