Ajax heeft moeite met 'nieuwe status': 'Onzin, grote clubs kunnen dat, Ajax niet'

Ajax heeft moeite met 'nieuwe status': 'Onzin, grote clubs kunnen dat, Ajax niet'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 10:41wo 14-08-2019 om 10:41

Het kostte Ajax de grootste moeite om de lijn van het vorige Champions League-seizoen door te trekken tegen PAOK Saloniki, zag Leon ten Voorde. Volgens de TC/Tubantia-journalist – tevens jeugdvriend van trainer Erik ten Hag – moeten de Amsterdammers wennen aan hun nieuwe status.

Na de halve finaleplek van vorig seizoen wordt er logischerwijs meer verwacht van Ajax, stelt Ten Voorde vast bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ajax heeft een andere status in Europa en daar moeten ze mee zien te dealen. En je ziet in deze fase van het seizoen dat ze daar nogal moeite mee hebben. Iedereen had een 2-0, 3-0 overwinning verwacht en dan wordt het toch een hele moeizame wedstrijd."

Tafelgenoot Cristian Willaert vindt het niet meer dan logisch dat Ajax niet zijn 'oude' niveau aan kan tikken na het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. "Dat is onzin, dat kunnen de grote ploegen met veel geld, maar Ajax niet. Er zal weer gebouwd moeten worden, dat gaat stapje voor stapje." Met name de verdediging is nog zoekende, merkt de FOX Sports-verslaggever. "Het functioneert nog niet als team. Vier officiële wedstrijden (de wedstrijd tegen PSV niet meegerekend, red.): drie keer twee goals tegen. Dat zegt genoeg."

Ten Voorde beaamt dit en denkt dat zijn oude vriend Ten Hag ook niet blij is met het optreden van zijn defensie. "Hij is zijn hele leven lang al een man van controle", knipoogt de Tukker. "Toen hij bij Ajax begon, was één van de eerste dingen die hij zei: er moet meer verdedigende stabiliteit komen. Die gaat vannacht of morgenvroeg (dinsdagnacht of woensdagochtend, red.) de beelden terugkijken: die wordt gek van wat hij aantreft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax het karwei afmaken tegen APOEL Nicosia?

(10792 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws