Sneer naar Olsen en Wouters: 'Verbaal slecht en geen pedagogische kwaliteiten'

Sneer naar Olsen en Wouters: 'Verbaal slecht en geen pedagogische kwaliteiten'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 12:40wo 14-08-2019 om 12:40

Darl Douglas bewaart geen goede herinneringen aan zijn samenwerking met Morten Olsen en Jan Wouters in Amsterdam. Toen zij aan het roer stonden bij Ajax, inmiddels twee decennia geleden, kreeg Douglas niet de kans om door te breken in het eerste elftal. 

"Ik heb me altijd honderd procent gegeven. Misschien had ik verder kunnen komen em nog hoger kunnen spelen, maar dat heeft nooit aan mezelf gelegen. Zo hadden zowel Jan Wouters als Morten Olsen geen oog voor de jeugd van Ajax, waar ik toen in speelde", blikt Douglas in gesprek met Exprofs.nl terug.

"Met de A1 wonnen we in het seizoen 1997/1998 al onze wedstrijden met dikke cijfers. We werden de gouden lichting genoemd, maar Olsen haalde veertien buitenlanders naar Nederland. En dat Wouters tweede assistent bij Feyenoord werd, was ook niet voor niets. Hij was verbaal slecht, had geen pedagogische kwaliteiten. Ik stond die jaren stil in mijn ontwikkeling waardoor je je zelfvertrouwen verliest. Zonde."

Na zijn jaren in Amsterdam speelde Douglas (39) onder meer voor FC Utrecht, Willem II en het Portugese Marítimo. Tegenwoordig woont hij in Suriname. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws