'Ten Hag zei: doen ze bij Feyenoord geen bosloopjes? Ik dacht: wat een lul'

'Ten Hag zei: doen ze bij Feyenoord geen bosloopjes? Ik dacht: wat een lul'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 13:51wo 14-08-2019 om 13:51

Als speler van FC Twente was Ellery Caïro teamgenoot van Erik ten Hag. De huidig trainer van Ajax 'las het spel toen al geweldig', vertelt Caïro in een interview met VICE Sports. Van een klik was aanvankelijk geen sprake. 

"Ik kwam in die tijd als jonge speler over van Feyenoord. We begonnen bij FC Twente meteen met een bosloop. Ik was veel meer van de korte sprintjes, dus ik hobbelde een beetje achteraan", blikt de inmiddels veertigjarige Caïro terug. "Toen gooide Erik meteen zo'n vervelende opmerking mijn kant op: doen ze bij Feyenoord geen bosloopjes? Ik dacht: wat een lul."

"Later kwam ik erachter dat hij wel vaker van die cynische humor had en dat het een prima kerel is. Hij las het spel toen ook al geweldig. Erik was altijd al bezig met alles compact te houden. Als hij me coachte, reageerde ik vaak: kom op ouwe, hou even je mond. Maar achteraf besefte ik dat hij bijna altijd gelijk had. Het verbaast me totaal niet dat hij zo'n goede trainer is geworden."

Caïro speelde na zijn jaren bij Twente (2000-2003) voor onder meer SC Freiburg, Hertha BSC en NAC Breda. Inmiddels is hij weer in dienst van Twente, als fysiektrainer. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws