Tumult in JC Arena: Griekse journalist aangehouden op perstribune Ajax

Tumult in JC Arena: Griekse journalist aangehouden op perstribune Ajax

14-08-2019 14:08 Laatste update: 14:15
150

Een Griekse journalist is dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena van de perstribune verwijderd en door de politie aangehouden. Dat meldt AT5. Blijkbaar misdroeg hij zich tijdens de clash tussen Ajax en PAOK. 

Wat de journalist precies heeft misdaan op de perstribune, weet AT5 niet. Een woordvoerder van de politie laat aan de regionale zender weten dat hij 'op last van huisvredebreuk' is aangehouden. Stewards van Ajax verzochten de reporter in eerste instantie om te vertrekken; toen hij weigerde, greep de politie in.

Volgens AT5 was het tijdens het Europese duel tussen Ajax en PAOK sowieso erg rumoerig op de tribunes. Naast het persvak was een vak ingericht voor relaties en sponsoren van PAOK en in vak 406 zaten volgens AT5 zo'n honderd Grieken. Na de 0-1 van de openingstreffer van Diego Biseswar en de gemiste strafschop van Dusan Tadic werd er bier gegooid in het vak waarin de Griekse sponsoren zaten. Ook daarna bleef het onrustig. 

Dinsdagavond werd op social media al gemeld dat medewerkers van PAOK hun frustratie niet de baas waren toen scheidsrechter Craig Pawson voor de derde keer een penalty toekende aan de thuisploeg. Ajax won uiteindelijk met 3-2 van PAOK en bereikte zo de play-offs van de Champions League.