'Ajax verrast en meldt zich in Kroatië voor Spaans toptalent van 40 miljoen euro'

'Ajax verrast en meldt zich in Kroatië voor Spaans toptalent van 40 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 18:48wo 14-08-2019 om 18:48

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 20:21wo 14-08-2019 om 20:21

Verrassend nieuws uit Spanje: Ajax is met Dinamo Zagreb in onderhandeling over Dani Olmo. Dat meldt Sport. Olmo werd deze zomer al gelinkt aan een groot aantal Europese (top)clubs.

Onder meer Bayern München, Tottenham Hotspur, Manchester United en Bayer Leverkusen werden met Olmo in verband gebracht. maar dit keer is het volgens Sport anders. Dinamo Zagreb heeft de Spaanse vleugelaanvaller zelf laten weten dat de onderhandelingen met Ajax lopen.

Olmo heeft een prijskaartje van 40 miljoen euro. Dat is Ajax te gortig, zo weet Dinamo Zagreb inmiddels ook. De Kroatische topclub zou daarom bereid zijn om genoegen te nemen met een lagere transfersom. Daar moeten wel een aantal prestatie-afhankelijke bonussen tegenover staan. Ook stuurt Dinamo aan op een fors doorverkooppercentage.

Volgens Sport zal Ajax-directeur Marc Overmars binnenkort met de zaakwaarnemer van Olmo in gesprek gaan. Mogelijk gebeurt dat deze week nog. Olmo wees onlangs een contractverlenging bij Dinamo Zagreb af. Hij ligt nog twee jaar vast in de Kroatische hoofdstad.

Olmo (21) was deze zomer één van de uitblinkers bij Spanje O21, dat ten koste van Duitsland de Europese titel veroverde. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar verraste op jonge leeftijd met een transfer naar Dinamo Zagreb. In Kroatië groeide hij uit tot een belangrijke speler.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws