Karsdorp schrok bij AS Roma: Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat

Karsdorp schrok bij AS Roma: "Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 19:16wo 14-08-2019 om 19:16

Rick Karsdorp is nooit echt gelukkig geweest in dienst van AS Roma. De 24-jarige rechtsback, die vorige week terugkeerde bij Feyenoord, miste de connectie met zijn teamgenoten.

"Ze laten daar veel aan jezelf over. Sommige jongens stappen vijf minuten voor het begin van de training binnen, terwijl andere gasten er dan al twee uur hebben op zitten in de gym", zegt Karsdorp in gesprek met Voetbal International. "Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat, iedereen doet zijn eigen ding. Het is heel erg op jezelf gericht, individueel. Toen ik net bij Roma was, schrok ik echt. Is dit nou de sfeer?"

Karsdorp merkt in Nederland een sterker saamhorigheidsgevoel. "Vind ik leuker, want past meer bij mij. Beetje lachen en dollen in de kleedkamer. Ik moet een goede sfeer hebben, dan zit ik goed in mijn vel. Ik had bij Roma in de voorbereiding helemaal geen vertrouwen meer in mezelf", aldus de rechtsback, die wijst naar Paulo Fonseca. Na enkele weken maakte de nieuwe trainer van Roma duidelijk dat hij Karsdorp niet nodig had.

"Er viel meteen een last van mijn schouders, alle spanning verdween", zegt hij. "Want ik wist dat ik zou mogen vertrekken. Maar daarna speelde ik nog twee geweldige oefenwedstrijden, zó goed, dat ik dacht: Hij zou me nu toch niet meer willen houden? Ik belde nog met mijn agent Kees Ploegsma. Straks raakt er een rechtsback geblesseerd en moet ik blijven. Voordeel is wel dat ik nog een paar goede weken heb gehad in Rome, waardoor ik me fysiek en mentaal wel helemaal fit voel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws