Update: 'FC Twente gaat Feyenoord-bankzitter Verdonk eerst half seizoen huren'

Update: 'FC Twente gaat Feyenoord-bankzitter Verdonk eerst half seizoen huren'

14-08-2019 21:17 Laatste update: 15-08-2019 11:50
102

FC Twente is in de markt voor Calvin Verdonk. De 22-jarige linksback van Feyenoord moet in Enschede de vervanger worden van José Matos.

Voetbal International meldt woensdagavond dat FC Twente plannen heeft om Verdonk over te nemen van Feyenoord. Volgens De Telegraaf gaat het om een huurconstructie. Verdonk moet de opvolger worden van Matos, wiens seizoen voorbij is door een zware knieblessure.

Wedden

Meer odds

Een transfer van Verdonk 'lijkt bespreekbaar', aldus VI. Bij Feyenoord heeft hij weinig uitzicht op speelminuten. Trainer Jaap Stam geeft in de eerste weken van het nieuwe seizoen de voorkeur aan Ridgeciano Haps, terwijl Tyrell Malacia de tweede keus is. Verdonk komt daardoor op het derde plan.

Verdonk kwam vorig seizoen sporadisch aan spelen toe bij Feyenoord. In de met 6-2 gewonnen Klassieker tegen Ajax (eind januari) speelde hij Hakim Ziyech uit de wedstrijd, wat leidde tot belangstelling uit Engeland, Italië en Portugal. Verdonk speelde eerder op huurbasis bij PEC Zwolle en NEC.

Update 15/8: FC Twente gaat Calvin Verdonk níet tot het einde van het seizoen huren van Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf. In eerste instantie gaat het om een huurperiode van een half seizoen, waarna in januari wordt bekeken of de samenwerking bevalt. Twente hoopt Verdonk speelgerechtigd te krijgen voor de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk.