'PSV houdt 35 miljoen euro over aan verkoop Lozano en breekt transferrecord'

'PSV houdt 35 miljoen euro over aan verkoop Lozano en breekt transferrecord'

14-08-2019 23:10 Laatste update: 23:49
150

PSV houdt 35 miljoen euro over aan de verkoop van Hirving Lozano. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Mexicaanse aanvaller is hard op weg naar SSC Napoli.

Het is geen geheim dat PSV en Napoli druk in de weer zijn om Lozano naar Italië te krijgen. Met de transfer is naar verluidt 42 miljoen euro gemoeid, maar lang was onduidelijk hoeveel geld precies naar Eindhoven zou gaan. Volgens het ED houdt PSV netto zo'n 35 miljoen euro euro over aan de deal. Het bedrag dat naar Pachuca gaat is daar al af.

PSV draait daarmee een forse winst. Lozano kwam twee jaar geleden voor zo'n elf miljoen euro euro over van Pachuca. De verwachte som van 35 miljoen is een record voor PSV. De transfer die de Eindhovense club tot nu toe het meeste geld opleverde was die van Memphis Depay naar Manchester United in 2015. De Engelse grootmacht maakte destijds 34 miljoen euro over.

PSV is momenteel in afwachting van de uitwerking van de mondelinge afspraken met Napoli. Nadat de Italianen betalen - dat doen ze volgens Italiaanse media in twee termijnen - mag Lozano richting Napels voor een medische keuring.