Torenhoge vraagprijs Olmo: 'Ajax gáát een keer 30 miljoen euro betalen'

Torenhoge vraagprijs Olmo: 'Ajax gáát een keer 30 miljoen euro betalen'

15-08-2019 00:00 Laatste update: 00:12
166

De vraagprijs van Dani Olmo is hoog, maar niet onbespreekbaar voor Ajax. Dat denkt FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk. Het 21-jarige toptalent van Dinamo Zagreb wordt door Spaanse media in verband gebracht met een move naar Amsterdam.

Ajax heeft volgens El Mundo Deportivo een bod van 22 miljoen euro plus een doorverkooppercentage van 40 procent neergelegd bij Dinamo Zagreb. Van Rijswijk zou dat wel begrijpen. "Hij is een aanvallende middenvelder, maar kan ook uit de voeten op de vleugel", zegt hij bij Voetbalpraat. "Hij is creatief, heeft het jeugd-EK gewonnen... Echt een fantastische voetballer."

Op de vraag of Olmo betaalbaar is voor Ajax, antwoordt Van Rijswijk. "Als ze hem hét talent vinden op die plek en ze hebben het geld... Er gáát een moment komen dat Ajax dertig miljoen voor een speler betaalt." Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels denkt dat Ajax goede zaken zou doen met Olmo. "Als ze nog iets willen doen waar ze echt beter van worden, dan moeten ze één van die Spaanse Onder 21-spelers halen."