Waterman (35) daagt Ajax uit: 'Ze móeten winnen van ons, maar kom maar op'

Waterman (35) daagt Ajax uit: 'Ze móeten winnen van ons, maar kom maar op'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 06:45do 15-08-2019 om 06:45

APOEL Nicosia-doelman Boy Waterman verheugt zich enorm op het tweeluik met Ajax in de Champions League. Hij vertelt dat donderdag in gesprek met De Telegraaf. Volgens Waterman, die sinds een paar weken zijn basisplaats kwijt is bij APOEL, is Ajax torenhoog favoriet. 

Een ontmoeting met Ajax voelt voor Waterman (35) als 'thuiskomen'. "Ik ben weliswaar in Lelystad geboren, maar ik heb van mijn negende tot mijn zestiende bij Ajax gespeeld. Dat ik daar mijn jeugd heb doorgemaakt, de belangrijkste jaren in mijn ontwikkeling, maakt deze ontmoeting heel speciaal", vertelt de routinier.

"Ik heb wel vaker tegen Ajax gespeeld, maar dat was minder bijzonder, omdat het in de Eredivisie was en dat er voor mijn gevoel bij hoorde. Ik speel nu al zeven jaar in het buitenland en vijf jaar voor APOEL."

Wie favoriet is in het tweeluik? Ajax, zonder twijfel, stelt de sluitpost. "Maar dat zegt niet dat Ajax naar de groepsfase gaat. Op basis van de historie, de begroting, de selectie en het afgelopen jaar moét Ajax winnen. Maar kom maar op..."

Aanstaande dinsdag gaat Ajax op bezoek bij APOEL. Een week later volgt in de Johan Cruijff Arena de return. 

Poll

Wie gaat winnen?

(6887 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws