Ik had een goed gesprek bij FC Utrecht en daarna is het snel gegaan

"Ik had een goed gesprek bij FC Utrecht en daarna is het snel gegaan"

15-08-2019 08:08
26

Bij FC Utrecht hoopt Justin Hoogma zijn loopbaan dit seizoen een nieuwe impuls te geven. Utrecht huurt de centrale verdediger van TSG Hoffenheim. Daar kwam Hoogma (21) sinds zijn 2017 amper aan spelen toe. 

Als broekie van Heracles Almelo signeerde Hoogma twee jaar geleden een vierjarig contract bij Hoffenheim. Basisklant worden lukte hem niet. "Natuurlijk baal ik dat ik niet bent doorgebroken, maar het kan nog. Het is nog altijd mijn doel om er basisspeler te worden, ik heb hierna nog een contract voor een jaar. De band die ik heb met Hoffenheim is heel goed, ik ben daar een veel betere voetballer geworden", vertelt Hoogma in gesprek met TC/Tubantia.

"Ik heb totaal geen spijt van mijn keus, maar vind wel dat het nu tijd is om te laten zien wat ik heb geleerd. Met de keuze voor Utrecht hoop ik dat dat kan. Hoe het daarna verder gaat, weet ik niet. Dat weet je nooit in het voetbal en ik wil ook niet op de zaken vooruitlopen."

De stopper vindt het 'heel lekker' om terug te zijn in Nederland. "Ik had een goed gesprek bij FC Utrecht, daarna is het snel gegaan. Ze hebben een goede trainer en prima spelers aangetrokken. De speelstijl past bij mij: voetballend van achteruit."