VVV stunt en verwelkomt Engelsman met twaalf jaar Premier League-ervaring

VVV stunt en verwelkomt Engelsman met twaalf jaar Premier League-ervaring

15-08-2019 10:30 Laatste update: 12:04
66

Lee Cattermole is de komende tijd te bewonderen bij VVV-Venlo. De Limburgse eredivisionist laat de Engelse middenvelder (31) vanaf donderdag meetrainen met het eerste elftal van coach Robert Maaskant.

'Cattermole en VVV-Venlo hebben met elkaar afgesproken dat er in de aankomende periode bekeken wordt of club en speler bij elkaar passen', zo luidt de verklaring op de VVV-website.

Cattermole is een verdedigende middenvelder, die zonder club zit na zijn vertrek bij Sunderland. In Engeland is hij een grote naam. Cattermole speelde tussen 2005 tot en met 2017 onafgebroken in de Premier League met Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland. In totaal speelde hij meer dan 270 wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland.

Na de degradatie van Sunderland in 2017 ging het ook met de carrière van aanvoerder Cattermole bergafwaarts. Het jaar erop degradeerde hij weer met The Black Cats, waarna hij deze zomer uit zijn contract liep. Cattermole kwam uit voor alle vertegenwoordigende elftallen van Engeland, tot en met de O21.