KNVB honoreert verzoek Ajax: Het is een beetje rommelen in de marge

KNVB honoreert verzoek Ajax: "Het is een beetje rommelen in de marge"

15-08-2019 12:01
89

Het geschuif met het speelschema van Ajax is 'een beetje gerommel in de marge'. Dat stelt topsportfysioloog Jos Geijsel, die vroeger voor Ajax werkte.

Ajax neemt het zaterdag, drie dagen na de slijtageslag tegen PAOK Saloniki (3-2), op tegen VVV-Venlo. Het competitieduel in De Koel is op verzoek van de Amsterdammers met vijf kwartier vervroegd, naar 18.30 uur. Ajax wil met oog op de volgende Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia (volgende week dinsdag) voor middernacht thuis zijn.

"Het is een beetje rommelen in de marge", reageert Geijsel in het Algemeen Dagblad. "Maar het is ook het leven van een topsporter, die nou eenmaal gebaat is bij een goede nachtrust. Stapelen de wedstrijden zich in een hoog tempo op, zoals dat momenteel is, en zitten spelers veel in de bus en vliegtuig, dan moet er nauwkeurig gekeken worden naar de arbeids-rustverhouding."

"Wil je topsporters uit vorm krijgen, dan moet je zo veel mogelijk reizen", benadrukt de voormalige Ajax-medewerker. "In een bus en een vliegtuig zitten lijkt ontspannen, maar dat is het niet."