'DC United zoekt opvolger van vertrekkende Rooney en meldt zich bij Arsenal'

'DC United zoekt opvolger van vertrekkende Rooney en meldt zich bij Arsenal'

15-08-2019 13:57
28

De kans bestaat dat Mesut Özil (30) aan zijn laatste maanden bezig is in dienst van Arsenal. Het management van de Duitser is in gesprek met de clubleiding van DC United, dat in hem een vervanger ziet van Wayne Rooney.

Dat meldt The Washington Post. Rooney vertrekt begin volgend jaar naar het Derby County van Phillip Cocu. DC United wil dat Özil hem opvolgt in Amerika. De leiding van de Major League Soccer-club heeft deze week gesproken met de entourage van Özil, die zelf wel oren lijkt te hebben naar een Amerikaans avontuur.

Wedden

Meer odds

Dat Özil onlangs samen met Sead Kolasinac is bedreigd, zou een extra reden kunnen zijn om Arsenal te gaan verlaten. De middenvelder speelt al sinds 2013 voor de Londenaren en heeft nog een contract tot 2021. Er wordt overigens al maanden gespeculeerd over een afscheid van Özil bij Arsenal.

DC United zet in de zoektocht naar versterkingen hoog in, want ook Mario Balotelli en Daniel Sturridge zijn onlangs gepolst. Sturridge (ex-Liverpool, nu transfervrij) lijkt deze week ergens in Turkije te tekenen en Balotelli is op weg naar Brescia.