PSV opent nieuwe PSV Academy: 'We sluiten hiermee aan bij de Europese top'

PSV opent nieuwe PSV Academy: 'We sluiten hiermee aan bij de Europese top'

15-08-2019 15:40 Laatste update: 20:19
201

De PSV Academy is vanaf donderdag officieel geopend. De Eindhovenaren zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest met het verbouwen, uitbreiden en renoveren van het complex waar de jeugdteams, Jong PSV en PSV Vrouwen gebruik van maken.

Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber is zeer te spreken over de PSV Academy. "We zijn enorm trots op dit prachtige gebouw en alle functionaliteiten. We sluiten hiermee aan bij de Europese top", laat hij weten op de website van PSV. "Het ontbreekt onze spelers en speelsters aan niets. Het opleiden van toptalenten is een evoluerend proces. We hebben de afgelopen jaren goede stappen gezet, met een gestage doorstroming als gevolg. Van Zoet en Hendrix, tot Memphis en Locadia. Van Steven Bergwijn tot Cody Gakpo en Mo Ihattaren. Opleiden, doorbreken en prijzen pakken, dat is waar het om draait. Dit nieuwe gebouw ondersteunt onze visie om nog meer talenten op te leiden."

Het complex is de afgelopen twee jaar grondig verbouwd en bestaat onder meer uit een gymzaal, rustruimte, mindroom, persruimte, vergaderruimtes en een leslokaal. "Dit gebouw is een mijlpaal in de historie van PSV. Dit is de perfecte omgeving om iedere dag alles uit jezelf te halen. Wij zijn als staf enorm trots dat we hier met al die fantastische talenten mogen werken", aldus Faber.