Tapia geeft reden: 'Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status'

Tapia geeft reden: 'Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status'

15-08-2019 17:09 Laatste update: 16-08-2019 09:31
51

Renato Tapia wekte eerder deze zomer de toorn van Feyenoord-directeur Sjaak Troost door een transfer naar Lokomotiv Moskou af te wijzen. De middenvelder reageert in gesprek met Voetbal International nog een keer op de situatie.

"Nee, het was niet leuk, maar tegelijkertijd deed het me ook niet veel. We hebben een gesprek gevoerd en afgesproken deze kwestie achter ons te laten. No hard feelings", aldus Tapia. De Peruviaan zwichtte niet voor de Russische roebels, mede vanwege zijn familie. "In het leven draait niet alles om geld, zeker niet in dat van mij."

"De volgorde is: geluk, familie en pas dan voetbal", benadrukt Tapia. "Mijn vrouw en dochter voelen zich thuis in Rotterdam. We hebben er veel meegemaakt, moeilijke tijden als ik niet speelde, maar ook fijne perioden en voor je het weet, is het je thuis. Al die tijd hebben we een plan gehad en daaraan houd ik me vast. Dat plan is: bij Feyenoord blijven. Niet voor een paspoort, geld of transfervrije status, zoals je overal hoort en leest, maar gewoon voor de familie."

Tapia mag zich inmiddels zelfs basisspeler noemen onder coach Jaap Stam. "Aan het einde van het seizoen zien we wel verder. En als ik nu vertrek, moet het in alle opzichten goed zijn. Voor mij, mijn familie en ook voor Feyenoord."