Feyenoord plaatst zich in troosteloze ambiance voor play-offs Europa League

15-08-2019 20:22 Laatste update: 20:26
147

Feyenoord heeft zich zonder moeite geplaatst voor de play-offs om plaatsing voor de Europa League. De ploeg van Jaap Stam won vorige week al met 4-0 van Dinamo Tbilisi en kwam donderdag geen moment in de problemen: in Georgië werd het 1-1.

In het Boris Pajtsjadzestadion van Dinamo waren alleen Feyenoord-fans aanwezig. Aanhang van de thuisploeg was vanwege een straf van de UEFA niet welkom. Om die reden was de ambiance in Georgië niet om over naar huis te schrijven.

In een leeg Boris Pajtsjadzestadion viel er in de eerste helft nauwelijks iets te genieten. Een storm van Dinamo bleef uit en na een schot op de paal van Steven Berghuis gebeurde er lang niets meer. Kenneth Vermeer hoefde slechts één keer in actie te komen, terwijl Feyenoord zelf geen kans creëerde.

Kort na rust leek Dinamo stiekem te mogen hopen op een stunt, toen Jan-Arie van der Heijden de bal knullig verspeelde en Ramaz Shengelia er 1-0 van maakte, maar een paar minuten later stond het alweer gelijk. Eric Botteghin had twee pogingen nodig om de Dinamo-doelman te verschalken. Eerst kopte hij op de vuisten van de sluitpost, om de rebound wél binnen te schieten: 1-1. De gelijkmaker was meteen de nekslag voor Dinamo, dat vijf keer moest scoren om door te gaan.

Trainer Jaap Stam gunde Naoufal Bannis zijn Europese debuut voor Feyenoord. De zeventienjarige aanvaller was in de slotfase nog dicht bij de voorsprong. Feyenoord speelt in de play-offs tegen de winnaar van het tweeluik tussen Hapoel Beër Sheva en IFK Norrköping.