'Precieze rol' bij Ajax nog niet bekend: 'Uitvechten wie de nummer drie wordt'

'Precieze rol' bij Ajax nog niet bekend: 'Uitvechten wie de nummer drie wordt'

15-08-2019 20:32 Laatste update: 16-08-2019 09:40
30

Kjell Scherpen weet nog niet hoe zijn rol bij Ajax er dit seizoen uit komt te zien. De negentienjarige doelman zat vorige week tegen zijn oude club FC Emmen op de bank, nadat hij een dag eerder in actie kwam met de beloften.

"Het is nog niet helemaal bekend wat mijn precieze rol is", zegt Scherpen tegen RTV Drenthe. "Onana is de nummer één en daarachter is Varela de nummer twee. Samen met Kotarski moet ik uitvechten wie de nummer drie wordt. Het kan goed zijn dat ik niet elke week een wedstrijd keep, maar ik moet me dit jaar gewoon zo goed mogelijk ontwikkelen. Dat moet ook gebeuren tijdens de trainingen."

Wedden

Meer odds

Zijn officiële debuut verliep niet zoals gehoopt. Jong Ajax verloor met 2-1 van FC Oss en Scherpen ging bij de eerste tegentreffer opzichtig in de fout. Die blunder werd breed uitgemeten in de media. "Tja, zo werkt het nu eenmaal. Zo'n moment wordt veelvuldig besproken. Naar de goede voorbereiding die ik heb gedraaid is de buitenwacht dan niet geïnteresseerd."

"Maar zo is het nu eenmaal. Natuurlijk is zo'n moment klote, maar de knop moet om en eerlijk gezegd ben ik wel wat gewend", besluit Scherpen.