La Gazzetta: Ajax is rond met Dinamo Zagreb en Olmo; Amsterdammers breken record

La Gazzetta: Ajax is rond met Dinamo Zagreb en Olmo; Amsterdammers breken record

16-08-2019 12:04
252

Ajax is volgens La Gazzetta dello Sport zo goed als rond met Dani Olmo en Dinamo Zagreb. De Spaanse offensieve middenvelder zou per direct de overstap maken naar Amsterdam en een contract voor vijf seizoenen gaan signeren.

Volgens de roze sportkrant uit Italië is het zo goed als zeker dat Olmo de gelederen van de Amsterdammers komt versterken. Ajax zou diep in de buidel moeten tasten om de Spanjaard over te nemen: het zou gaan om zo'n tweeëntwintig miljoen euro. Dat zou de duurste inkomende transfer ooit zijn voor Ajax.

Wedden

Meer odds

Naast de hoge transfersom zou Dinamo Zagreb ook een doorverkooppercentage van veertig procent hebben bedongen bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Laatstgenoemde heeft volgens de Italiaanse krant een contract tot medio 2024 klaarliggen voor Olmo, die binnen afzienbare tijd naar Nederland zou gaan afreizen.

De 21-jarige middenvelder, die als nummer tien en als vleugelaanvaller uit de voeten kan, maakte indruk op het afgelopen EK Onder 21. Met zijn land werd hij Europees kampioen en Olmo was samen met Arsenal-middenvelder Dani Ceballos één van de uitblinkers.