Vijfklapper voor NAC én FC Eindhoven, ook De Graafschap meldt zich aan kop

16-08-2019 21:59
53

Eredivisie-degradanten NAC Breda en De Graafschap zijn na twee speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie nog zonder puntenverlies. De Brabanders maakten thuis gehakt van provinciegenoot Helmond Sport en De Graafschap nam drie punten mee bij MVV.

NAC kwam na twee minuten al op voorsprong – Finn Stokkers profiteerde van een slippertje van doelman Stijn van Gassel – en was in het vervolg van de wedstrijd heer en meester. Nog voor rust schoot Arno Verschueren vanuit de tweede lijn de 2-0 binnen en tilden Mounir El Allouchi en Luka Ilic de stand naar 3-0 en 4-0. Robert Mutzers sputterde kort na rust nog wat tegen, maar het slotakkoord was voor El Allouchi: 5-1.

Ook De Graafschap deed voor rust al zaken. Toine van Huizen wees De Superboeren de weg met een snoeiharde kopbal en Youssef El Jebli schoot na ruim een half uur de 0-2 in de korte hoek. In de blessuretijd werd het zelfs 0-3 via een wonderschone treffer van Ralf Seuntjens. NAC en De Graafschap delen de koppositie met FC Eindhoven, dat met liefst 5-1 over FC Dordrecht heen walste. De Portugees Marcelo Lopes was met drie treffers de gevierde man. Excelsior en TOP Oss spelen maandag nog tegen Jong AZ en Jong FC Utrecht en kunnen ook uitlopen naar zes punten.