Curieus penaltymoment leidt ruime zege Vitesse in, PEC nog altijd op hatelijke nul

16-08-2019 21:58
50

PEC Zwolle is na drie Eredivisie-wedstrijden nog steeds niet van de hatelijke nul af. De Blauwvingers konden één helft lang meekomen met Vitesse, maar gaven vlak na rust een strafschop weg en speelden daarna een verloren wedstrijd.

Meest opvallende speler was Thomas Bruns: de aanvallende middenvelder wordt door PEC gehuurd van Vitesse en maakte uitgerekend in Arnhem zijn debuut in Zwolse dienst. De indrukwekkende herdenking van de onlangs overleden Dejan Curovic was lange tijd hét hoogtepunt van de eerste helft, waarin slechts één grote kans genoteerd kon worden. Xavier Mous hield Bryan Linssen echter van de 1-0 af.

Na de rust greep de arbitrage de hoofdrol. Rob Dieperink gaf een strafschop aan Vitesse na hands van Etienne Reijnen: Mous stopte de inzet van Tim Matavz, maar was kansloos op de rebound van Linssen. De goal werd echter afgekeurd, omdat Linssen te vroeg inliep. Matavz mocht alsnog aanleggen en zorgde nu wel voor 1-0.

Vitesse kwam in het vervolg van de tweede helft niet meer in de problemen. Vyacheslav Karavaev verdubbelde de marge van dichtbij. Linssen bekroonde tien minuten voor tijd een fraaie aanval en legde de 3-0 eindstand vast.

De Arnhemmers komen op zeven uit drie en grijpen voorlopig de eerste plek in de Eredivisie. Op zaterdag 24 augustus wacht Heracles Almelo. PEC mag één dag later tegen Sparta proberen om de eerste punten van het seizoen te pakken.