FC Twente helpt AZ uit de brand: Europa League-duel afgewerkt in Grolsch Veste

FC Twente helpt AZ uit de brand: Europa League-duel afgewerkt in Grolsch Veste

16-08-2019 23:06
130

AZ heeft onderdak gevonden voor de Europa League-wedstrijd tegen Royal Antwerp FC van donderdag 22 augustus. FC Twente heeft zijn Grolsch Veste beschikbaar gesteld voor de Europese ontmoeting, maken beide clubs bekend via de officiële kanalen.

De Alkmaarders hebben voorlopig niet de beschikking over een eigen stadion, nadat het dak van het AFAS Stadion onlangs gedeeltelijk instortte. Donderdagavond speelde AZ in het stadion van ADO Den Haag tegen FC Mariupol, zondag zal ook AZ-FC Groningen in Den Haag worden afgewerkt. Daarna helpt FC Twente de Noord-Hollanders dus een handje. "We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd", laat directeur Robert Eenhoorn weten.

De lokale autoriteiten in Den Haag zullen vermoedelijk opgelucht ademhalen. Volgens Het Nieuwsblad en De Telegraaf vreesde men voor rellen rondom het Europa League-treffen: de harde kern van ADO Den Haag onderhoudt warme banden met de 'collega's' van Club Brugge, die juist niet door één deur kunnen met de fans van Royal Antwerp FC.

AZ treft The Great Old op donderdag 22 en 29 augustus en strijdt om een ticket voor de Europa League-groepsfase.