'Groningen kan in jaar tijd vier keer meer voor Doan krijgen: PSV kent vraagprijs'

'Groningen kan in jaar tijd vier keer meer voor Doan krijgen: PSV kent vraagprijs'

17-08-2019 07:18
97

PSV moet om en nabij de acht miljoen euro betalen om Ritsu Doan op te halen bij FC Groningen. De Japanner is de belangrijkste kandidaat om Hirving Lozano op te volgen, die op het punt staat om naar SSC Napoli te verkassen.

PSV heeft inmiddels bij Groningen geïnformeerd naar de vraagprijs, meldt het Eindhovens Dagblad. De Trots van het Noorden zal de Japanner voor ongeveer acht miljoen naar Eindhoven laten vertrekken.

Groningen wees een jaar geleden een soortgelijk bedrag af. CSKA Moskou wilde Doan hebben, maar Groningen had de optie tot koop net gelicht en wilde hem niet meteen al weer verkopen. De club betaalde twee miljoen euro voor die optie. Doan lijkt een jaar later vier keer meer op te leveren.

Lozano
PSV schakelt door naar Doan wanneer Lozano definitief verkocht is. Algemeen directeur Toon Gerbrands zei donderdag voor de camera van de NOS nog dat PSV en Napoli er nog niet uit waren, maar het lijkt er toch sterk op dat de transfer op zeer korte termijn afgerond gaat worden. Het Eindhovens Dagblad verwacht dat Lozano zondag naar Napels vertrekt voor de medische keuring. In de media worden transferbedragen van 42 miljoen euro genoemd.