Jonker baalt van situatie rond Plet: Een vorm van chantage. Dat hoort niet

Jonker baalt van situatie rond Plet: "Een vorm van chantage. Dat hoort niet"

17-08-2019 09:36
48

Andries Jonker is niet te spreken over de situatie van Glynor Plet. De spits traint al vijf weken mee bij Telstar, maar heeft van zijn vorige club Alanyaspor nog geen toestemming gekregen om uit te komen voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Naar verluidt vertraagt Alanyaspor de boel, waardoor Plet al twee duels van Telstar heeft moeten missen. "Hij zóu niet naar Telstar komen, hij ís naar Telstar gekomen. Het contract is getekend en hij traint al vijf weken mee, maar van Turkse kant lukt het niet", vertelt Jonker aan FOX Sports.

"Ze hebben gister gezegd: laat het resterende geld nou zitten, we geven je vrij. Maar ik heb tegen hem gezegd dat we dat niet doen en hij gewoon zijn geld moet krijgen." Dat wijst erop dat Plet nog geld krijgt van Alanyaspor.

Jonker verdenkt Alanyaspor ervan de situatie bewust te saboteren. "Dat vind ik uitermate triest. Voor hem, maar ook voor de club. Je wil je spelers tot je beschikking hebben en hij wil voetballen. Op zo'n manier wordt dat gedwarsboomd. Dat is vervelend. Dit is niet in orde en een vorm van chantage. Dat hoort niet."