Stegeman hard voor 'schijterige' Reijnen: 'Je mag best je mooie hoofd erin gooien'

Stegeman hard voor 'schijterige' Reijnen: 'Je mag best je mooie hoofd erin gooien'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 13:32za 17-08-2019 om 13:32

PEC Zwolle-trainer John Stegeman had ook vrijdagavond weinig reden om vrolijk te zijn. De Zwollenaren verloren met 3-0 bij Vitesse en wachten na drie competitieduels nog altijd op hun eerste punt.

PEC hield één helft stand, waarna routinier Etiënne Reijnen hands maakte en een penalty weggaf: 'schijterig verdedigen', stelde Stegeman na afloop in gesprek met FOX Sports. "Volgens mij spreken de beelden voor zich", aldus de trainer. "Ik vind dat we het daarvoor al niet goed doen. En dan komt er een penalty uit, omdat we niet goed dekken en er half in gaan."

In gesprek met De Telegraaf liet Stegeman zich hard uit over Reijnen. "We hadden een plan hoe we Vitesse meer pijn konden doen. Maar dat plan kon al na twee minuten in de prullenbak, omdat we verschrikkelijk verdedigden", baalde de 42-jarige Epenaar. "Hoe je daar verdedigt met je hand omhoog. (…) Je bent verdediger en dan mag je gewoon je mooie hoofd erin gooien, vind ik."

PEC verloor eerder dit seizoen van Willem II (1-3) en FC Utrecht (3-1). Na afloop van het eerste duel gaven Stegeman en Reijnen Ajax-huurling Dennis Johnsen er verbaal van langs, vanwege de 'Cirque du Soleil'-acties van de Noor. Op zondag 25 en vrijdag 30 augustus mogen De Blauwvingers proberen om de augustusmaand alsnog met een goed gevoel af te sluiten. Sparta en FC Emmen zijn dan de tegenstanders.

Poll

Gaat PEC in degradatienood komen?

(1472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws