Keeperscrisis in Liverpool: 'De komst van Michel Vorm is ter sprake gekomen'
Achterberg met kersvers Liverpool-doelman Lonergan

Keeperscrisis in Liverpool: 'De komst van Michel Vorm is ter sprake gekomen'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 14:23za 17-08-2019 om 14:23

Liverpool kampt met een serieus keepersprobleem. Eerste keus Alisson Becker viel tijdens de Premier League-opening tegen Norwich City geblesseerd uit en is voorlopig uit de roulatie: zijn vervanger Adrián liep na de Super Cup-wedstrijd tegen Chelsea een blessure op.

Nadat Liverpool in Istanbul de penaltyserie won, stormde een fan het veld op om feest te vieren met de spelers. De man gleed uit en nam Adrián mee in zijn val, waardoor de Spanjaard geblesseerd raakte: of hij zaterdagmiddag kan spelen tegen Southampton, moet nog blijken.

De Nederlandse keeperstrainer John Achterberg baalt van de situatie. "Een goede derde keeper bij een topclub is geen overbodige luxe, heb ik altijd al gezegd", laat hij weten aan de NOS. In 2012 was dat wél het geval, toen Pepe Reina en reservedoelman Alexander Doni allebei wegvielen. "Toen hadden we gelukkig nog ene Brad Jones (ex-keeper van NEC en Feyenoord, red.)."

Mocht Adrián toch niet beschikbaar zijn, dan zijn de opties beperkt voor de Champions League-winnaar. De in allerijl aangetrokken Andy Lonergan (35) zat sinds deze zomer zonder club, nadat hij jarenlang in de lagere Engelse divisie keepte en De twintigjarige Ier Caoimhin Kelleher moet zijn debuut in het betaald voetbal nog maken. The Reds hebben nog overwogen om Michel Vorm – clubloos sinds zijn vertrek bij Tottenham Hotspur – naar Anfield te halen. "De komst van Vorm is ter sprake gekomen", beaamt Achterberg.

Liverpool trapt zaterdag – met Adrián, Lonergan of Kelleher – onder de lat om 16.00 uur af op St. Mary's. Daarna wachten nog een thuisduel met Arsenal en een bezoek aan Burnley, voordat de interlandperiode begint.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws