LIVE-discussie: Ten Hag voert diverse wijzigingen door, Dolberg ontbreekt

LIVE-discussie: Ten Hag voert diverse wijzigingen door, Dolberg ontbreekt

17-08-2019 17:22 Laatste update: 18:06
188

Ajax-trainer Erik ten Hag voert in aanloop naar het belangrijke treffen met APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League de nodige wijzigingen door in zijn opstelling. Zo staan Sergiño Dest, Perr Schuurs en Quincy Promes aan de aftrap in het uitduel met VVV-Venlo.

Dest is op rechtsback de vervanger van de geblesseerde Noussair Mazraoui, terwijl Schuurs de plek inneemt van Joël Veltman. De Argentijnen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico behouden wel hun plek. Op het middenveld zijn er geen verrassingen: Razvan Marin, Daley Blind en Donny van de Beek hebben een basisplaats. In de aanval kiest Ten Hag voor Quincy Promes. Hij begint ten faveure van David Neres, die net als Veltman op de bank zit.

Opvallend genoeg behoort Kasper Dolberg opnieuw niet tot de wedstrijdselectie. De Deense spits lijkt op weg naar een andere club. Hoffenheim en OGC Nice worden met hem in verband gebracht. 

VVV-trainer Robert Maaskant wil de Eredivisie-kampioen bestrijden met een 5-3-2 formatie. Onder meer Damian van Bruggen staat aan de aftrap bij de thuisploeg. 

Ajax en VVV-Venlo trappen om 18.30 uur af in De Koel. Het tijdstip is vervroegd, omdat de Amsterdammers dinsdag tegen APOEL Nicosia spelen.

De opstellingen

VVV-Venlo: Kirschbaum, Schäfer, Van Bruggen, Pachonik, Röseler, Roel Janssen, Van Ooijen, Linthorst, Neudecker, Soriano, Sinclair

Ajax: Onana, Dest, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Marin, Blind, Van de Beek, Ziyech, Tadic, Promes