Wereldgoals Kroos en Vazquez helpen Real Madrid na rode kaart voor Modric

Wereldgoals Kroos en Vazquez helpen Real Madrid na rode kaart voor Modric

17-08-2019 19:00
12

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van aartsrivaal FC Barcelona bij Athletic Bilbao (1-0). De ploeg van trainer Zinedine Zidane won zaterdag op bezoek bij Celta de Vigo met 1-3. Vooral de goals van Toni Kroos en Lucas Vazquez waren van grote klasse.

Real Madrid begon zonder één enkele aankoop aan het duel in Galicië, maar Gareth Bale stond wél aan de aftrap. De Welshman moest lange tijd vertrekken deze zomer, maar inmiddels heeft Zidane hem weer hard nodig. Dat bleek al na elf minuten. Bale snelde voorbij de Celta-defensie en uit zijn voorzet tikte Karim Benzema binnen. De thuisploeg leek zich langszij te knokken via Brais Méndez, maar aangever Iago Aspas werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de tweede helft namen de zorgen voor Real Madrid toe. Luka Modric plantte zijn voet op de enkels van Denis Suarez en moest vertrekken met een rode kaart. Met een man meer drong Celta aan, maar Thibaut Courtois greep uitstekend in op een kopbal van Aspas. Aan de andere kant sloeg Toni Kroos genadeloos toe. Een kanonskogel van de Duitser vloog in de kruising. 

Die klap kwam Celta niet meer te boven. Real besliste het duel tien minuten voor tijd. Lucas Vazques was het eindstation van een schitterende aanval van De Koninklijke. Iker Losada slaagde er nog wel in de lange tijd onpasseerbare Courtois te kloppen, maar de zege kwam niet meer in gevaar.